کلکتور موتورخانه

جهت استعلام قیمت و ساخت کلکتور موتورخانه رفت و برگشت شوفاژ و دیگر خدمات تاسیساتی و لوله کشی در سراسر تهران با ما تماس بگیرید.

تلفن: 09129352189-22537778 بدون تعطیلی.

در ادامه راجع به نحوه ساخت, سایز و  قیمت کلکتور موتورخانه به طور مفصل پرداخته ایم.

کلکتور موتورخانه

کلکتور موتورخانه چیست؟

کلکتورها قطعات لوله های شکلی هستند که در جوانب آنها سوراخ هایی برای انشعاب گیری تعبیه میشوند. کلکتورها به دو دسته دست ساز و آماده نصب شده و کلکتورهای موتورخانه از نوع کلکتورها دست سازی هستند که بایستی در محل ساخته و نصب شوند.

کلکتور رفت و برگشت موتورخانه

کلکتور رفت و برگشت موتورخانه لوله هایی در حدود 50 تا 2 متری هستند, که در کنار دیگ شوفاژخانه ساخته و نصب میشوند. ساخت کلکتور بایستی بر اساس فاصله انشعابات خروجی و ورودی آنها بوده و به همین دلیل با اندازه گیری دقیق و اصلاحات احتمالی حتما بایستی در محل ساخته شوند.

کلکتور رفت موتورخانه یک ورودی از دیگ داشته که آب داغ را بین واحدهای مختلف گرمایشی توزیع کرده و کلکتور برگشت وظیفه جمع آوری آب های با دمای پایین تر از لوله های برگشت شوفاژ و انتقال آنها را به دیگ برای گرم کردن مجدد دارد.

کاربرد کلکتور سیستم گرمایشی موتورخانه برای گرم کردن متوازن رادیاتور, سیستم گرمایش از کف , فن کویل , داکت اسپلیت و سایر سیستم های حرارتی است.

ساخت کلکتور موتورخانه

کلکتور رفت و برگشت موتورخانه به ترتیب زیر طراحی و ساخته میشود:

  1. اندازه گیری و آماده سازی لوله اتصالات و شیرآلات کلکتور
  2. لوله کشی پمپ برگشت و bipass
  3. ساخت و نصب کلکتور برگشت
  4. ساخت و نصب کلکتور رفت
  5. سوارخ کاری انشعابات
  6. نصب انشعابات و جوشکاری کپ
  7. نصب شیر فلکه , اتصالات و تجهیزات
  8. تست آب بندی و راه انداری شوفاژخانه

برای ساخت کلکتور بایستی ابتدا طول و قطر لوله کلکتور محاسبه شود. در صورتی که نصب و لوله کشی موتورخانه در ساختمانی انجام میشود که نوساز بوده و یا قبلا موتورخانه وجود نداشته بایستی با محاسبه دقیق قطر و طول آن به دست آمده و جانمایی صحیحی انجام شود.

اما اگر قصد نوسازی و تعویض کلکتور سوارخ شده و معیوب را دارید, بایستی بر اساس الگوی کلکتورهای قدیمی کار را پیش ببرید. در این شرایط کار اندازه گیری متراژ و برآورد قطر و فاصله بین انشعابات نسبتا راحت تر است اما زحمتی که اضافه میشود, برش و خارج کردن کلکتور کهنه از نقاط صحیحی است که تا حد ممکن پوسیدگی کمتری دارند. در هنگام نوسازی کلکتور هیچ سهل انگاری و کمکاری در هنگام ساخت و تعمیرات انجام ندهید.

جنس کلکتورهای موتورخانه از لوله های گازی درزدار, لوله های api– لوله api سپاهان و یا لوله مانیسمان سنگین است.  هر چقدر ضخامت و گوشت لوله های کلکتور بیشتر باشد, طول عمر آن بیشتر است. از ساخت کلکتور جوشی با سه راهی و ابداعات اینچنینی حذر کنید.

اتصالات کلکتور و انشعابات آن بایستی حتما توسط جوشکاری برق انجام شود. عموما کلکتور در قسمت انتهایی و ابتدایی توسط درپوش جوشی یا کپ مسدود شده و از بخش جانبی کلکتور به فواصل چندین سانتیمتر با سردنده های جوشی به شیر فلکه انشعابات متصل میشوند.

هر واحد آپارتمان یا واحد گرمایشی شوفاژ یک انشعاب روی کلکتور موتورخانه دارد. به علاوه این انشعابات یک لوله رفت و برگشت برای منبع انبساط و یک لوله رفت و برگشت برای گرم کردن آب مصرفی به سمت منبع موتورخانه(دوجداره یا کویل دار) یا مبدل حرارتی دارد.

کلکتور رفت به خروجی دیگ و کلکتور برگشت به ورودی دیگ موتورخانه متصل میشوند. از آنجایی که برای تسهیل در گردش آب شوفاژ یک پمپ در موتورخانه ها نصب میشود, در مسیر برگشت یا مکش شوفاژ به کلکتور برگشت یک محل برای نصب پمپ سیرکلاتور و در موازات آن یک سیستم بای پس نیز اضافه میشود.

محاسبه قطر کلکتور موتورخانه

برای محاسبه قطره کلکتور میتوانید از فرمول ریاضی زیر استفاده کنید. اما به دلیل اینکه بسیاری از مخاطبین ما حوصله این محاسبات را ندارند, بنا بر تجربه قطر کلکتورهای رفت و برگشت موتورخانه برای ساختمان های کوچک را در ادامه آورده ایم. قطر کلکتور رفت و برگشت بایستی مساوی باشد.

قطر کلکتور ساختمان های کوچک و آپارتمان های تا مجموع 200 مترمربع , کلکتور 21/2 یا 7 کافی است. کلکتور ساختمان های تا مجموع 500 متر مربع , کلکتور 3 اینچ یا 8 جوابگوست. ساختمان های تا 800 مترمربع سایز کلکتور بایستی 4 اینچ یا 10 باشد. ساختمان های تا 1200 متر سایز 5 اینچ و برای محاسبه قطر کلکتور موتورخانه ساختمان های بزرگتر بایستی حتما از فرمول زیر استفاده شود.

محاسبه سایز کلکتور

طول کلکتور موتورخانه

طول کلکتور موتورخانه به تناسب قطر آن و البته تعداد انشعابات از حدود 50 سانتیمتر تا 2 متر متغیر است. اما به صورت نرمال طول کلکتور رفت و برگشت شوفاژخانه ها در حدود 1 متر هستند. فاصله اولین و آخرین انشعاب از ابتدا و انتهایی کپ ها حداقل 7 سانت و  فاصله بین دو انشعاب نیز بایستی 15 سانتیمتر باشد. با این روش با شمارش تعداد انشعابات میتوانید به راحتی طول کلکتور را محاسبه کنید. حتی قطر انشعابات کلکتور نیز میتواند موجب تغییر در طول کلکتور باشد, اما بایستی به محدودیت های فضای موتورخانه نیز توجه داشته باشید.

قیمت کلکتور موتورخانه

طراحی و ساخت کلکتور شوفاژخانه یک کار کاملا تخصصی بوده و نیاز به تجربه زیادی دارد. برای کارفرما که هزینه زیادی کرده این مهم است که هم کلکتور به درستی و تمیز ساخته و نصب شود و هم اینکه در انتها آب گرم و شوفاژ تحویل بگیرد. پس یک مسولیت سنگین بر عهده مجری و پیمانکار وجود دارد. از این رو محاسبه قیمت کلکتور موتورخانه به صورت روزمزد یا برآوردهای اینچنینی کمی احمقانه به نظر میرسد.

به غیر از لوازم که تهیه آنها بر عهده کارفرما بوده و در صورت خرید از طرف مجری بایستی طبق فاکتور پرداخت شود, اجرت و دستمزد کار بسته به اندازه کلکتور و همچنین تعمیر و تعویض لوله ها و تجهیزات جانبی متغیر است. البته این نرخ بستگی به کلاس کاری و تبحر مجری تاسیسات کار نیز دارد.

در حال حاضر یعنی زمستان سال 1403, قیمت کلکتور موتورخانه بدون احتساب لوازم بین 13 تا 17 میلیون تومان شامل, ساخت کلکتور رفت و برگشت و نصب و آب بندی آنهاست. چنین کلکتوری احتمالی بین 6 تا 8 میلیون تومان نیز هزینه قطعات آن شامل لوله کلکتور, کپ, سردنده ها, الکترود, صفحه برش و .. میشود.

تعویض لوله رفت و برگشت منبع انبساط, منبع آب گرم , انشعابات, دیگ و دیگر خدمات جداگانه محاسبه شده و بهترین روش برای تخمین هزینه ساخت و تعویض کلکتور را میتوان مشاهده حضوری یا حداقل از طریق عکس و فیلم دانست.

انواع کلکتور

اما به غیر از سیستم گرمایشی ممکن است در موتورخانه سیستم آبرسانی نیز دارای کلکتور باشد. معمولا این کلکتورها از  جنس لوله های گالوانیزه یا بعضا سفید پلیمری است.

کلکتور موتورخانه, کلکتور استیل دست ساز,کلکتورهای آماده آلومینیومی, کلکتور برنجی آماده, کلکتور گالوانیزه, کلکتور لوله پنج لایه, کلکتور پکیج و ساخت کلکتور با لوله سفید از انواع کلکتورهای موجود هستند. ام بهترین نوع کلکتور برای رفت و برگشت موتورخانه ساخت کلکتورهای فولادی جوشی و برای آب مصرفی نیز کلکتورهای گالوانیزه یا برنجی هستند.

ساخت کلکتور با لوله سفید

ساخت کلکتور با لوله سفید فقط برای لوله کشی آب سرد مصرفی توصیه میشود و به هیچ وجه نباید برای شوفاژ و آب گرم مصرفی از کلکتورهای پلیمری استفاده کرد.

نویسنده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *